Bladpung

Torsdag d. 11. juli 2019


Er blevet bidt af at hækle og strikke blade og har i den forbindelse kastet mig ud i at lave en opskrift.


Opskriften er på en bladpung hæklet i bomuld. Opskriften er helt gratis og udstyret med den, to nøgler bomuld og en hæklenål str. 2,5, så varer det ikke længe før, du kan være færdig med en fin bladpung.



BLADPUNG by Seloy

Materialer

 

2 nøgler 8/4 bomuldsgarn. Jeg har brugt Cotton 8/4 fra Mayflower

Hæklenål str. 2,5-3 mm - alt efter din hæklefasthed

Nål til hæftning af ender

Evt. lynlås og stof til foer

 

 

Forkortelser

 

rk - række

omg - omgang

m - maske

lm - luftmaske

km - kædemaske

stm - stangmaske

frstm - reliefstangmaske, forfra

brstm - reliefstangmaske, bagfra

2frstmsm - indtagning (start på en frstm, men undlad at færdiggøre masken

     – stop, når der to løkker tilbage på nålen. Start herefter på endnu en

     frstm om den næste m, men stop, når der er tre løkker tilbage på nålen.

     Slå om og træk garnet gennem alle tre løkker på nålen.

*   * - indikerer det, der skal gentages

(   ) - indikerer, når noget skal hækles om samme frstm eller lm-bue

krebse m - krebsemasker



Størrelse


Pungen ender med at være ca. 12 cm høj og 17 cm bred



Opskrift

 

Du starter med at hækle pungens bund - her hækler du frem og tilbage i rækker. Hver række vendes med 2 lm, som IKKE tæller med som en stm.

 

Slå 39 lm op

  1. rk.: Start i 3. maske fra nålen. Hækl 1 stm i hver af de små løkker på bagsiden af luftmaskerækken (37)
  2. - 5. rk.: 1 stm i hver m (37)

 

Herfra hækles i omgange.

 

Hver omgang startes med 2 lm og sluttes med en km i første m. De 2 lm i omgangens start tæller IKKE med som en stm.

 

  1. omg: *11 stm langs den korte side af bunden, 37 stm i bagerste maskeled på den lange side af bunden* x 2 (96)
  2. omg: *5 brstm, 1 frstm* x 16
  3. omg: *5 brstm, 1 frstm, 5 brstm, (1 frstm, 1 lm, 1 frstm) om frstm* x 8
  4. omg: *5 brstm, 1 frstm, 5 brstm, 1 frstm, (1 stm, 1 lm, 1 stm) om lm-buen, 1 frstm* x 8
  5. omg: *5 brstm, 1 frstm, 5 brstm, 2 frstm, (1stm, 1 lm, 1 stm) om lm-buen, 2 frstm* x 8
  6. omg: *5 brstm, 1 frstm, 5 brstm, 3 frstm, (1 stm, 1 lm, 1 stm) om lm-buen, 3 frstm* x 8
  7. omg: *5 brstm, 1 frstm, 5 brstm, 4 frstm, 2 stm om lm-buen, 4 frstm* x 8
  8. omg: *5 brstm, 1 frstm, 5 brstm, 2frstmsm, 6 frstm, 2frstmsm* x 8
  9. omg: *5 brstm, (1 frstm, 1 lm, 1 frstm) om næste frstm, 5 brstm, 2frstmsm, 4 frstm, 2frstmsm* x 8
  10. omg: *5 brstm, 1 frstm, (1 stm, 1 lm, 1 stm) om lm-buen, 1 frstm, 5 brstm,  2frstmsm, 2 frstm,  2frstmsm* x 8
  11. omg: *5 brstm, 2 frstm, (1 stm, 1 lm, 1 stm) om lm-buen, 2 frstm, 5 brstm,  2 x 2frstmsm* x 8 
  12. omg: *5 brstm, 3 frstm, (1 stm, 1 lm, 1 stm) om lm-buen, 3 frstm, 5 brstm, 2frstmsm* x 8
  13. omg: *5 brstm, 4 frstm, 2 stm om lm-buen, 4 frstm, 5 brstm, 1 frstm* x 8 
  14. omg: *5 brstm, 2frstmsm, 6 frstm, 2frstmsm, 5 brstm, 1 frstm* x 8
  15. omg: *5 brstm, 2frstmsm, 4 frstm, 2 frstmsm, 5 brstm, (1 frstm, 1 lm, 1 frstm) om frstm* x 8
  16. omg: *5 brstm, 2frstmsm, 2 frstm, 2frstmsm, 5 brstm, 1 frstm, (1 stm, 1 lm, 1 stm) om lm-buen, 1 frstm* x 8
  17. omg: *5 brstm, 2 x 2frstmsm, 5 brstm, 2 frstm, 2 stm om lm-buen, 2 frstm* x 8
  18. omg: *5 brstm, 2frstmsm, 5 brstm, 2frstmsm, 2 frstm, 2 frstmsm* x 8
  19. omg: *5 brstm, 1 frstm, 5 brstm, 2 x 2frstmsm* x 8
  20. omg: * 5 brstm, 1 frstm* x 16


Nu hækles den øverste kant af pungen. Hver omgang startes med 1 lm og sluttes med en km i første m.

 

  21. - 23. omg: 1 fm i hver m

  24. omg: krebse m omgangen rundt

 

Din bladpung er nu klar til, at du kan sy foer og lynlås i. Heldigvis findes der rigtig mange gode vejledninger til dette på nettet, så jeg vil skåne dig for mine sykundskaber.



TAK fordi du har valgt min opskrift.


Hvis du skulle have spørgsmål til opskriften eller andet,er du mere end velkommen til at sende mig en mail - susan@byseloy.dk


Jeg vil også meget gerne se dit resultat.

Jeg vil derfor blive glad, hvis du sender

mig et billede af din Bladpung eller deler

den på Instagram med #bladpungbyseloy



Copyright © All Rights Reserved